2010. dec. 31.

Hasznosítsd újra: Papír

Rengeteg papírt használ az emberiség naponta. El sem tudjuk képzelni mennyi új fehér nyomtatópapír fogy, csak azért mert az a módi, az a hivatalos, mert a "nagyok" egy kicsit barnább lapról már nem tudják elolvasni a betűket. Hegyeket lehetne építeni a rengeteg új lapból, a kivágott erdők helyén. De nem kell félni, épülnek hegyek, csak hulladékból és a lakhelyünk közelében általában. A legkönnyebben újrahasznosítható dolog a papír lenne, ha mindenki gondolna erre. Rengeteg energiát és  !!! tiszta vizet !!! (ugyanis ez is kell a papírgyártáshoz) lehetne megspórolni az újrahasznosítással, valamint a hulladékmennyiség csökkenne, így azt nem kell szállítani, ami a közlekedésből adódó szennyezést enyhítené, másrészt pedig nem kell hozzá hatalmas erdőket kiirtani. Pofonegyszerű praktikák vannak arra, hogy házilag miként forgasd vissza a használati tárgyak közé a félig teleírt, vagy reklám papírokat, újságokat, WC papír gurigát. A lehetőségek számának csak a gondolat szab határt, ha pedig művészeti célokra is gondolunk, akkor már az sem. Egy kicsit lejjebb olvashatsz 1-2 tippet. Érdemes átgondolni, hogy mit dobunk el a szemetesbe.


WC papír gurigát virágpalánta cseréppé:

A gurigát félbevághatjuk, az alját kicsit be lehet hajtani, hogy a gyökerek csak a cserépen belül terjeszkedjenek.


Nagyon egyszerű tippek:

- A lap, aminek csak az egyik oldala van teleírva, még jó lehet receptek feljegyzésére, matek feladat gyakorlására, telefonszámok tárolására, stb.
- A csomagolópapírok, ha épségben maradtak, akár 10 karácsonyon át is csomagolópapírok maradnak.
- Papírmaséból, merített papírból gyönyörű díszeket, ajándékokat lehet készíteni.
- A hulladék papír törékeny küldemények esetén gombócokba gyúrva elég jól védik a tárgyat.


Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj megjegyzésbe, vagy iratkozz fel jobb oldalon a feedekre és e-mailben hasznos infókat kapsz.

0 hozzászólás:

 
Design by Free WordPress Themes