2010. dec. 15.

Elektromos autó ... Már nem csak álom.

2012-től megvásárolható már akár Ausztriában a Tesla Model S típusú elektromos autója. Pontos ár még nem tudható, de már az előrendelés lehetséges.
A bemutató oldal szerint az autó teljesen elektromos meghajtású, egy töltéssel, ami nagyjából 4-6 órán át tart, a választott akkumulátor csomagtól függően akár 480km-t is megtehetünk vele. Elektromos meghajtása miatt egyenletesen gyorsul, 100km/h-t körülbelül 5,7 másodperc alatt éri el, végsebessége 200km/h. Ezekkel egy időben pedig 0 a káros anyag kibocsátása. Az autó aerodinamikáját és formáját érdemes még dicsérő szavakkal illetni.
A megszokott 5 személyes autóktól eltérően ebben 5 felnőtt mellett még 2 gyermek számára is akad hely, ebből látszik, hogy rendkívül tágas belső térrel áldották meg ezt a sedant.
Egy ilyen modell megvásárlása után már nem lesz többé dolgunk a kuplunggal sem, nem kell a benzinen spórolni és a világ bármely pontján tölthető a jármű. Kényelmi és biztonsági szempontból felső kategóriásra sikerült. Ezt tetőzték egy 17 inch-es érintőképernyős konzollal is, mely 3G elérést biztosít, multimédiás szolgáltatásokat is nyújt. A beépített GPS már nem is kérdéses, de ezen kívül a számítógép kérésünkre ajánl éttermeket, moziműsort.
Érdemes megtekinteni a gyártó cég honlapját, és ott a Roadster modellt is, ha sportosabb járműre vágyik az ember. (Link a lap alján)
Tesla Model S:

Forrás: Tesla Motors

0 hozzászólás:

 
Design by Free WordPress Themes