2011. febr. 14.

Környezetbarát építészet

Az építészeknek is kiemelkedő szerepük van a jövő formálásában, ugyanis céljuk, hogy maradandót, értékeset és hasznosat alkossanak. Ma már szinte kötelező elvárás az építészet terén is az energiahatékonyság, a környezetbarát és mindezek mellett művészi gondolkodásmód. Történelmünk során az egyes művészeti stílusok majdhogynem évszázadonként váltották egymást, sőt keveredtek, átfedésben voltak egymással. Az építészeket az egyetemen alkotni, környezettudatosan, hatékonyan gondolkodni tanítják...


Kép forrása: Passzívház-dombház terve


Az építészeknek kiemelkedő szerepe van a jövő formálásában, ugyanis céljuk, hogy maradandót, értékeset és hasznosat alkossanak. Ma már szinte kötelező elvárás az építészet terén is az energiahatékonyság, a környezetbarát és mindezek mellett művészi gondolkodásmód.
Történelmünk során az egyes művészeti stílusok majdhogynem évszázadonként váltották egymást, sőt keveredtek, átfedésben voltak egymással. Az építészeket az egyetemen alkotni, környezettudatosan, hatékonyan gondolkodni tanítják. Ezért érdemes lakásvásárláskor, vagy építéskor az új fajta, energiatakarékos épületekben gondolkodni, az építészmérnöki irodákban hozzáértő szakemberekkel tárgyalni.
A lakhelyünk, a fedél a fejünk fölött a legfontosabb, és ki ne szeretné, ha minimális fenntartási költségek mellett nem kellene a beázástól, hirtelen károsodásoktól félni. Emellett az ilyen házak esztétikailag is szemet gyönyörködtetőek, időtállóak és különlegesek, így színt visznek életünkbe.

2 hozzászólás:

Szilvia írta...

Néhány hete volt alkalmam egy a képen látható házhoz hasonló földházban járni és alaposan megnézni.
Nagyon kellemes hely, és az energiaellátása is sokkal ésszerűbb és olcsóbb.

cipetum írta...

Én meg éppen a képen látható házat építem, és igazat adok Szilviának. :-)

 
Design by Free WordPress Themes