2012. jan. 1.

Használd fel újra

Immáron több, mint egy éve működik a Föld Info blog és ezalatt az idő alatt sokat formálódott, csiszolódott, de még mindig rengeteg munka vár a szerkesztőségre és az olvasókra, hogy magasabb színvonalra emelhessük az oldalt. Mivel jelenleg nagyon kevesen szerkesztünk és a szabadidőtől függ, hogy mennyit tudunk foglalkozni a fejlesztéssel és cikkek írásával, kicsit lassabban haladunk, mint szeretnénk. Újévi fogadalomként viszont több erőfeszítés és munka vár ránk, s reméljük a várt fejlődés nem marad el.

Újrahasznosítás tippek

Az évet kezdjük pár olyan egyszerű és praktikus dologgal, mint az újrahasznosítás. Ebben is a természetről vehetünk példát. Olyan termékeket érdemes vásárolnunk, amiket egy körforgásba be tudunk illeszteni és helyi termelésű, így költséghatékonyak leszünk, csökkentjük a környezetterhelést és kiválthatunk újrahasznosított dolgokkal olyanokat, amiket később megvásárolnánk. Nem kell szégyellni, hogy nem olyan jól mutató terméket használunk, amit a kereskedelmi csatornák, újságok reklámoznak. A divatot nem kötelező követni.

Ha már a divatnál járunk, akkor meg kell említeni a ruhákat. Nyilván mindannyian növünk ki, teszünk tönkre, ununk meg ruhákat. Ezeknek a kukánál jobb helye is van. Akár szétvághatóak és táskák, babaruhák, zsebkendő tartók készíthetőek belőlük egy kis ügyességgel és képzelőerővel. Ha nem kerül újrahasznosításra ily módon a ruha és nincs rokon, vagy ismerős, akinek szüksége van rá, akkor érdemes egy segélyszolgálatnál leadni és rajtuk keresztül rászorulókhoz jut, akik valószínűleg nagyon örülnek neki. Egyébként létezik egy olyan megoldás, amikor az emberek elcserélik egymással azt a hulladékot, amire a másiknak van szüksége. Így egy még viselhető állapotban lévő pulóverért akár szerezhetünk olyan dolgokat, amik igen gyakran kötnek ki a kukában, mint például régi könyvek, kazetták, bútorlapok, csavarok, fém, stb. Ezzel a hulladék mennyisége csökken, újrahasznosítás történik és mindkét fél jól jár. Azonban a hulladékcsere-programnak majd szentelünk egy, vagy több egész cikket.

Műanyag flakonjainkat (üdítős, ketchupos, stb.) elöblítve számos módon tarthatjuk hasznos állapotban. A rendeltetésszerű használaton kívül készülhet belőlük madáretető, jégakku, magán halásztavon etetés helyét jelző bója, a kupakot kilyukasztva vízipisztoly, virágcserép és még számos jó dolog. A kreativitásunknak igen jót tesz ezért az újrahasznosítás és nem mellékesen, jó családi időtöltés is, melynek során a gyermekek is sokat tanulhatnak a természet védelméről.

Ha neked is van bármilyen ötleted, hogy hogyan lehet valamit újrahasznosítani házilag, nyugodtan oszd meg itt, és egy nagy gyűjteményt készítünk ezekből az ötletekből, melyet bárki, bármikor letölthet.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 hozzászólás:

 
Design by Free WordPress Themes