2011. jan. 5.

Van élet vegyszerek nélkül

Gondolkozzunk csak egy kicsit. Száz évvel ezelőtt is tele volt minden háztartás takarítási célokat szolgáló vegyszerekkel? A válasz természetesen nem, mégis rendet tudtak tartani portájukon az emberek és nem volt bajuk a tisztasággal. A takarításnak nem feltétele az, hogy legyen kéznél valamilyen Tv-s reklámokból ismert csodatévő termék, sőt ezeknek használata inkább kerülendő, mivel használatuk után rengeteg vegyi anyag kerül a csatornába, szeméttelepekre. Ez azért rossz, mert nehezebb a szennyvizet tisztítani, valamint ha valamilyen módon kikerül a természetbe, akkor nincs jó hatással a hely élővilágára. De elég, ha csak az árukat nézzük és azt, hogy a rengeteg üres palack veszélyes hulladéknak számít.
Vannak alternatívák háztartási vegyszerhasználat terén is. Az oka annak, hogy manapság mindenki használ márkás ablaktisztítókat és hasonló szereket az, hogy a reklámok tökéletesen elhitették az emberekkel, hogy anélkül koszos marad a lakás.
Ezt a gondolkodásmódot érdemes megváltoztatni. Rengeteg piszkosul olcsó és természetes módszer van a kosz eltávolítására. Ha az interneten rákeresünk, tonnaszám akad az ember jobbnál jobb tippekre, útmutatókra. A Föld Infó is elkezdett egy ilyen témájú könyvet megírni, már rengeteg oldalnyi tartalom összejött. Már csak napok kérdése és letölthető lesz oldalunkról.

Addig nézzétek, itt egy viaszfolt eltávolítós trükk:
A szőnyegre, textilekre cseppent viaszfoltot úgy lehet eltávolítani, ha papírtörlőkendőt teszünk rá, és meleg vasalóval átvasaljuk. Így a viasz megolvad és a papírkendő magába szívja.

És egy nagyon hasznos, mosószer készítéséről szóló blog:
http://tisztitoszerhazilag.blogspot.com/

0 hozzászólás:

 
Design by Free WordPress Themes