2011. jan. 24.

Tekintsünk a környezetvédelmi beruházások mögé!

A minap egy igen hasznos, kellemes és egyszerű videósorozatra lettem figyelmes, melyet a Youtube-on meg lehet tekinteni. Az alábbi videó érdekes dolgokra hívja fel a figyelmet. A környezet védelme is csak üzleti érdek? Erre kapunk választ benne, de a válasszal ne elégedjünk meg, utána érdemes tovább gondolkodni.
Az egyetlen megoldás az életmódunk, felfogásunk megváltoztatása, vagy hogy barátibb legyek, frissítése, továbbfejlesztése. Ahhoz, hogy környezetkímélően éljünk, nem beruházások és további költekezések kellenek, hanem pontosan az ellenkezője. A környezetvédelem nem csak egy tág fogalom kéne, hogy legyen, hanem egy életmód, mely nem a mértéktelen fogyasztásra, vásárlásra, anyagi javak halmozására, hanem gondolkodásra, tanulásra, türelemre, hatékonyságra és nem utolsó sorban tiszteletre tanít minket. És a Föld Infó célja az előző mondattal formát öltött.
Azért van ez a blog is, hogy ezt a gondolkodásmódot próbálja megszerettetni olvasóival. Nagyon fontos, hogy utódainkat úgy neveljük, hogy tudják és természetes legyen számukra az, hogy nem szemetelünk össze-vissza, hogy minden lépésünknek, mellyel beavatkozunk a környezetünkbe vannak hatásai, amiket először végig kell gondolni.

0 hozzászólás:

 
Design by Free WordPress Themes