2011. júl. 25.

Elektromos autó Magyarországon piacán

Nem ámítás, ez a valóság. 2010-ben már itthon is forgalomba kerültek elektromos hajtású autók, meglepő adatokkal bizonyítva életképességüket. Áruk még magasnak mondható, de a technika fejlődése és nagyobb kereslet mellett az idő múlásával olcsóbbak is lehetnek majd, mint a mai új autók. Nézzük meg kicsit részletesebben a REVA termékét.
Forrás:Az technikai adatok alapján egy tankolás körülbelül 400 Forintból megoldható, ami 80km/h sebesség mellett 80-120 kilométer távolság megtételére elegendő az akkumulátorok típusától függően. Városi, céges, vagy kisebb távokra igénybe vett járműveknél ez bőségesen elég és hihetetlenül gazdaságos, miközben használatuk a környezetre nincs károsító hatással. Ezek mellett alacsony költségekkel kell számolni az adók és biztosítások szempontjából is.
Egyértelműen érdemes ezekben az autókban gondolkodni, főleg annak, aki a jövőben, mondjuk 5-10 év távlatában szeretne vásárolni. Tőlünk nyugatabbra már elkezdtek elektromos töltőállomásokat telepíteni, és évek kérdése, hogy nálunk is megjelennek tömegesen. Mindenképpen jót tesz ez az új technológia a pénztárcánknak, de ami a legfontosabb, a környezetünknek is.


Források: allthecars.wordpress.com, villanyverda.hu

1 hozzászólás:

Roland írta...

Nem tudom más hogy látja, de szerintem egyelőre még nem lehet versenyképes alternatíva. Persze jobb valamivel, de nem hiszem hogy akkora áttörést okozhatna.

 
Design by Free WordPress Themes