2011. júl. 24.

Energiacsemege

Örömmel tölti el az embert, ha olyan találmányokról, módosításokról hall, amik a mindennapokat tisztábbá, egészségesebbé és nyugodtabbá teszik. Szerencsére manapság egyre több hasonló szerkezetről és anyagról szerezhetünk tudomást. A következő sorokban néhány ilyen érdekességről lesz szó, legyenek azok akár ismertebb dolgok, esetleg olyanok, melyek hatékonyságuk, hitelességük terén kételyeket ébresztenek bennünk.

Elsőként nézzünk meg egy napelemes tetőcserépnek nevezett találmányt. Az ötlet egészen jónak hangzik, és van benne ráció. Elég belegondolni, hogy ha az egész tető ezzel lenne lefedve, akkor valószínűleg több ház energiaigényét is képes lenne kiszolgálni, tehát elég belőle néhány darab arra a célra, ha kisebb háztartási gépeket akarunk üzemeltetni segítségükkel. Ami még jobb, hogy magyar találmány, de ennek ellenére sok külföldi érdeklődő is megismerte már ezt az új terméket, valamint európai szintű elismerésben is részesült a feltaláló.


www.ideassolar.hu

A következő anyag érdekes tulajdonságokkal bír, melyek az építészetben, a hulladék újrahasznosításában és még sok más téren különlegessé tehetik. Érdemes az ilyen apróságokra felfigyelni, és megvizsgálni őket, hátha olyan meglepetésben lesz részünk, ami megváltoztathatja a jövőnket.A rengeteg ötlet és találmány közül ez a kettő csak egy nagyon apró ízelítő, melyek hitelesek és érdemes velük foglalkozni. Ennek a kóstolónak a célja, hogy felkeltse az eddig ilyesmi iránt nem érdeklődők figyelmét és kíváncsiságát, vagy aki tájékozatlan a környezetkímélő technológiákban annak egy apró útmutatóként és kedvcsinálóként szolgáljon.
Hamarosan folytatjuk.

0 hozzászólás:

 
Design by Free WordPress Themes